Kerntalentenanalyse

Zelfkennis.

Zelfinzicht.

Zelfvertrouwen.

 

Vanaf je 14e jaar kan je al een kerntalentenanalyse krijgen en weten wie je echt bent. Je hoeft dus niet meer tot je 40e of 50e te wachten om na veel geprobeerd te hebben, of tegenslag te hebben gezien, te ontdekken wat je tof en minder fijn vindt, wat wel of niet bij je past en wat de lichtjes in je ogen uitdooft of juist doet ontvlammen (ja, vonken & vuur, ;-)). Je hoeft dus ook niet meer te wachten tot de verdomde burn- of bore-out je overvalt. Ja, overvallen, want dat is het in werkelijkheid ook. 

Ken jij ze ook: volwassenen waarvan het lijkt dat ze niet echt volop leven? Zo wil jij niet zijn, natuurlijk. Jij wilt wel een boeiend, plezierig en zinvol leven! Met je kerntalentenanalyse ontdek je precies welke vlinder jij bent. Ze geeft je bovendien lust om je helemaal te ontpoppen en je vleugels uit te slaan, wetend dat een gekozen vlucht prima bij je zal passen én dat je hem aan zal kunnen als je er - met volle goesting - het nodige voor doet.

 

Juiste, positieve en duurzame keuzes

Omdat je weet wat je karakter, motivatie en talenten zijn, kies je bewust met kennis van zaken voor die dingen die je ogen doen blinken, waar je aanleg voor hebt en die bij je aard van het beestje passen. De juiste studies, een passend beroep en daarna een boeiende job. Of je later die verleidelijke promotie aanvaardt. Of je die fameuze bijkomende opleiding volgt. Of coaching rond een bepaald thema voor jou vruchtbaar is. Hoe en waarom je risico loopt op negatieve stress en burn- of bore-out. Of jouw loopbaan on track is met je levensdoelen. Alle kruispunten waar je op belandt om te kiezen …
 
Met je eigen kerntalentenprofiel weet je meteen of het je meer of minder kost dan opbrengt, in termen van jouw eigen dromen, levensdoelen en geluk. Investeren via opleiding en vorming in die competenties die niet aansluiten op je eigen kerntalentenprofiel brengt je als persoon weinig bij. Beter focus je op die competenties die voortbouwen op je eigen sterke kerntalenten: het kost je (bijna) geen moeite en je wordt er gelukkig van.

De juiste man of vrouw op de juiste plek ?

Is wat jij doet, in die specieke omgeving of context, voor jou wel de 'juiste plek'? Of zit je gevangen in de fameuze 'gouden kooi' ...? Lijd je onder taken of rollen die je ongelukkig maken op je werk, of ben je veel te vaak lastig thuis? Ja ? Dan is het hoog tijd om er de loep bij te nemen en naar de match tussen jouw dagtaken te kijken en wat je echt gelukkig en ... ongelukkig maakt. Ik begeleid je perfect bij het kiezen voor die baan die wel helemaal bij je past.

Vermijding van stress, burn-out en bore-out

De door de analyse in kaart gebrachte 'energiegevers en -vreters', normen & waarden, drijfveren en alles errond, zijn bijzonder handige wegwijzers om alleen nog die dingen te doen die je én competent én gelukkig maken. En die je er meteen van weerhouden zaken te doen die je emotioneel en/of fysiek uitputten.

Zit jij nu in een job die jou dreigt op te branden ?  Of ben je misschien al opgebrand ? Dan is het wel de hoogste tijd om keuzes te maken waardoor je van je leven een eclatant succes maakt - volgens jouw eigen normen en waarden!

Vonken & Vuur bv Talentcoaching zorgt ervoor dat je vonk opnieuw ontbrandt en je vol vuur en gedreven (opnieuw) aan de slag gaat !

Neem vrijblijvend contact met ons op.